Get Social With Us

Ruptura de coif rotator.

Ruptura de coif rotator

Ruptura de coif rotator

Coiful rotatorilor este un grup de muschi si tendoane care acopera articulatia umarului.
Acesta mentine bratul in articulatia umarului ( articulatie de tip bila-cavitate) si ajuta la miscarea bratului in diferite directii. Tendoanele din coiful rotatorilor se pot rupe cand sunt suprasolicitate sau lezate.
La pacienții tineri atletici, coafa umărului se poate transforma ca rezultat al unui incident traumatic. La bătrâni ruperea se poate întâmpla spontan, sau urmând unei traume mici cum ar fi tracținea din senin a unărului. Se mai poate întâmpla la pacienții cu instabilitate articulară a umărului. De cele mai multe ori regiunea supraspinoasă este implicată și pacienții au dificultăți în inițierea abducției brațului. Pe de altă parte, mișcarea pasivă de întindere nu este inițial deranjată, limitarea sau rotarea pot interveni, așa că multe din aceste cazuri, în special la pacienții bătrâni devine în cele din urmă nedestinsă de cei care suferă așa numitul ,,umăr înghețat,,.
La pacienții tineri reparația chirurgicală a întinderilor acute este recomandată în general. La pacienții bătrâni indicațiile pentru operație sunt mai puțin clare, dar repararea, combinată cu proceduri de decompresiune este recomandată. În ambele cazuri, kinetoterapia postoperatorie este necesară.
Repararea artroscopica a rupturilor tendoanelor muschilor coifului rotatorilor sau tendinitei, de obicei indeparteaza durerile dar e posibil ca forta sa nu fie recaptata complet.

No Comments

Post a Comment